Ny spärr för ombudsregistrering

Skatteverket har infört en ny funktion där obehörig ombudsregistrering enkelt spärras. Sedan tidigare kan obehörig adressändring på papper spärras. De misstänkta bedrägerierna i miljonklassen som nu är på väg till åtal hade inte kunnat genomföras om de tjänsterna funnits och aktiverats.

– Sedan vi upptäckte bedrägeriförsöken 2020 har vi gjort mycket, och kommer att göra ännu mer, för att hindra bedragare från att på olika sätt få insyn och kontroll över ett företags skattehantering. Att skydda sina uppgifter är enkelt. Allt går att göra snabbt över nätet med Bank-ID, konstaterar Anders Bäck, enhetschef Skatteverket.

Bland andra Aftonbladet (2021 06 21) har uppmärksammat en förundersökning mot ett antal misstänkta bedragare som kommit över miljonbelopp. De ansökte om att bli deklarationsombud via pappershandlingar, ändrade adresser och lyckades med uppgifterna de utvann att få ut pengar från företagarnas autogiro.

Läs mer:

https://www.tidningenkonsulten.se/artiklar/ny-sparr-for-ombudsregistrering/

Producerad av Håkan Edvardsson, Reporter.se

Den här hemsidan använder kakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används.