Sofia började 1989 som sommarvikarie på Radio Dalarna, fortsatte under hösten samma år på Dala-Demokraten, som ansvarig för radiotidningen (som startades då) och senare dalademokraten.se (en av Sveriges första dagstidningar på webben), därefter som webbredaktör och digitalt ansvarig för falukuriren.se på Falu-Kuriren (Dalarnas Tidningar).

2001, startade Sofia, tillsammans med Håkan och Ulf, aktiebolaget Reporter.se på Dalregementet i Falun. Mer om detta kan du läsa här.

Sofia är född i Stockholm, till viss del uppvuxen i Söderbärke och har bott i Falun sedan 1989. Hon har varit gift med Håkan sedan 1991 och tillsammans har de en son, en dotter och en jaktlabrador.

2001 fick Sofia stipendium för att praktisera på The Center for Public Integrity i Washington DC hur undersökande journalistik kan presenteras på webben.

Några år senare blev hon en av Dalarnas 34 ambassadörer som på uppdrag av regeringen skulle inspirera andra kvinnor att bli företagare. Sofia har även varit engagerad i Zonta samt styrelseledamot och sekreterare i Företagarna Falun.

Områden

Den här hemsidan använder kakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används.