PWS levererar supervatten till bioteknik

Expansiva läkemedelspionjären Xbrane Biopharma är den första verksamheten som flyttar in i det totalrenoverade Retziuslaboratoriet. Till sin forskning om morgondagens läkemedel kräver de extremt rent renvatten, typ I-vatten. Den högsta vattenstandard som existerar.

 PWS, som projekterar, bygger och installerar byggnadens centrala renvattenanläggning har också fått i uppdrag att specialkonstruera Xbrane:s extra reningssteg, det som tar vattnet från typ II till typ I. Lars Wiklund, Marknad- och försäljningsansvarig på PWS utvecklar:
– Enkelt uttryckt är det en konstruktion med fyra olika komponenter som gör så att joninnehållet inte är mätbart, i vattnet finns enbart vattenmolekylens egen ledningsförmåga kvar. Kapaciteten blir två kubikmeter i timmen och vattnet kommer att cirkuleras i en intern loop hos Xbrane. Självfallet motsvarar även loopen de extrema kraven i sammanhanget.

Läs mer här: https://www.purewater.se/nyheter

Producerat av Håkan Edvardsson, reporter.se

Den här hemsidan använder kakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används.