Larmar om luckor i bokföringsprogrammen

– De flesta kunder som kommer till oss, efter att de själva försökt sköta sin redovisning med ett bokföringsprogram, har gjort sig skyldiga till bokföringsbrott och/eller skattebrott. Varför har inte programvaruföretagen fler spärrar, kontroller eller bättre information i sina program? Och hur kan myndigheterna ha så lite koll? Bilden av att digitalisering och automatisering är alltings lösning redan nu måste verkligen nyanseras. 

Det säger Ylva Sundelin, Auktoriserad Redovisningskonsult, som drivit egna redovisningsbyrån AB Y Revision i Stockholm sedan 1992.

Ylva Sundelin har tillsammans med sina tio kollegor på byrån ställt samman en lista över de 20 vanligaste felen, och brotten, företagare som helt litar på de digitala och mer eller mindre automatiska programmen gör sig skyldiga till, se nedan. Problemet gäller främst mindre företag.

Läs mer här:
https://www.tidningenkonsulten.se/artiklar/larmar-om-luckor-i-bokforingsprogrammen/

Producerad av Håkan Edvardsson, Reporter.se

Den här hemsidan använder kakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används.